Var vänlig och vänd upp mobilen

Musiken på Västanå

En egen verksamhetsgren

Musiken i Västanås teaterföreställningar spelar en central roll och har ett alldeles speciellt och omistligt uttryck som för berättelsen framåt. Den stora inspirationskällan kommer från folkmusiken, men har utvecklats till något eget och särpräglat som kännetecknar Västanå.

Från och med år 2023 får musiken på Västanå ta en egen och större plats. I början på året startar Västanå Sessions upp, där musiker bjuds in att spela med Berättarladan Band under en vecka. Veckan avslutas med en konsert för allmänheten på Loftet.

Under 2023 erbjuder vi en konsertföreställning till regionens skolor. Den heter ”Glitterpolskan” – ett pärlband ur Västanås musikskatt. Den spelas också som offentlig föreställning den 9 mars.

Utvecklingen av musikscenen på Västanå leds av Magnus Stinnerbom, musikansvarig och kompositör samt Sophia Stinnerbom, orkesterledare.

Tidigare musikevent

Under 2016 och 2017 anordnades Västanå Folk Festival där inbjudna artister gästade orkestern på sommarscenen i Berättarladan. Jubileumsåret 2022 när Västanå fyllde 50 år anordnades en jubileumskonsert som sålde slut till sista bänkrad.

Lyssna hemma

I vår webbshop kan du inom kort beställa CD-skivor med Magnus Stinnerboms kompositioner. Många låtar finns även tillgängliga på Spotify.