Musiken på Västanå

Var vänlig och vänd upp mobilen

Musiken på Västanå

En egen verksamhetsgren

Musiken i Västanås teaterföreställningar spelar en central roll och har ett alldeles speciellt och omistligt uttryck som för berättelsen framåt. Den stora inspirationskällan kommer från folkmusiken, men har utvecklats till något eget och särpräglat som kännetecknar Västanå.

Från och med år 2023 får musiken på Västanå ta en egen och större plats. Det manifesteras i Västanå Sessions där musiker bjuds in att spela med Magnus och Sophia Stinnerbom samt Sébastien Dubé under en vecka. Veckan avslutas med en konsert för allmänheten på Loftet.

Västanå Jul är ett annat populärt musikevent där publiken underhålls med traditionell julmusik i Västanåtappning och inslag från inbjudna gäster inom exempelvis dans, sång och poesi. Västanå Jul spelas under tre veckor innan jul.

Utvecklingen av musikscenen på Västanå leds av Magnus Stinnerbom, musikansvarig och kompositör samt Sophia Stinnerbom, orkesterledare.

Tidigare musikevent

Under 2016 och 2017 anordnades Västanå Folk Festival där inbjudna artister gästade orkestern på sommarscenen i Berättarladan. Jubileumsåret 2022 när Västanå fyllde 50 år anordnades en jubileumskonsert som sålde slut till sista bänkrad.

Lyssna hemma

I vår webbshop kan du inom kort beställa CD-skivor med Magnus Stinnerboms kompositioner. Många låtar finns även tillgängliga på Spotify.