Var vänlig och vänd upp mobilen

Unga Västanå

Unga västanå

För barn och ungdomar

Unga Västanå är Västanå Teaters barn- och ungdomsverksamhet. Vi erbjuder både kurs- och föreställningsverksamhet för barn och ungdomar från 8 upp till ca 18 år.

Fokus på berättande

Undervisningen blandar teori och praktik, anpassat efter ålder och nivå och vi jobbar mycket med improvisations- och dramaövningar. Precis som Västanå Teater har Unga Västanå också fokus på berättande, folklig dans och musik.

Allmänna arvsfonden

Unga Västanå har hittills gjort fyra stora produktioner tack vare stöd från Allmänna Arvsfonden: TrasJanspojken (2016), Mio min Mio (2017), Paradisfågeln (2019) och Vargskogen (2020). Då har våra skådespelarelever fått arbeta tillsammans med professionella musiker, regissör, scenograf, kostymör, kompositör, ljusdesigner, ljudtekniker, maskör och produktionsansvariga.

Vi utgår från Sunne

Unga Västanå har sin ordinarie kursverksamhet i Sunne men vi har spännande projekt och samarbeten även med andra värmländska kommuner och ser gärna att fler barn i hela Värmland ska kunna ta del av vår verksamhet. Vi jobbar även med Skapande skola-projekt och erbjuder pedagogiska paket kopplade till Västanå Teaters föreställningar.

Läs mer om våra Skapande skola-projekt och pedagogiska paket

Nyamälan

Vill du anmäla ditt barn för att börja på Unga Västanå?

Till nyanmälan

Övrig information

Vill du veta mer om Unga Västanås verksamhet eller är intresserad av ett samarbete eller Skapande skola-projekt?

Kontakta linnea@vastanateater.se, 070-735 71 21.