En saga om en saga

Västanå Teater och Selma Lagerlöf har vandrat på samma stigar under lång tid! Med samma urkälla, det värmländska muntliga berättandet kring köksbord och eldstäder har Västanå Teater med Selma som förebild arbetat med att skapa något eget och nytt utifrån gamla historier. Det är i skärningspunkten mellan tradition och förnyelse som det kreativa skapandet sker och vi känner oss oerhört besläktade med hennes konstsyn. Inte minst när det gäller att framplocka det poetiskt sköna även ur de tarvligaste förhållanden, som hon formulerade det i ett tidigt brev.

Nu när Västanå Teater fyller 50 år har vi valt att skapa en sprakande kavalkadföreställning som är ett möte mellan Västanå Teater och Selma Lagerlöf, där vi hämtar scener från alla våra Lagerlöf-uppsättningar och skärskådar just vår gemensamma kärlek till berättandet, musiken, dansen och teaterkonsten. Selma Lagerlöf hade ett stort teaterintresse genom hela livet och som prosaförfattare lägger hon sitt fokus på att skapa scener och tablåer, där berättandet i hög grad förs vidare i replikform.

I novellen ”En saga om en saga” skriver Selma hur den fantastiska berättelsen om Gösta Berling, Majorskan och alla de andra karaktärerna i Gösta Berlings Saga kommer till i en omskakande vision när hon går på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Vi har lånat titeln för att den lika gärna kan syfta på Västanå Teaters femtioåriga saga, som är lika osannolik som berättelsen om  fantasins jättebin som Selma låter flyga in i bikupor av helt vanlig storlek.

Biljetter

Biljetter till En saga om en Saga beställs via Tickster. Vuxna 500 kr, Barn till och med  15 år 400 kr.

OBS! Bokning av grupper, scenpass eller rullstolsplats sker via biljett@vastanateater.se

Föreställningen rekommenderas från 8 år.

Föreställningen är cirka 3,5 timme lång inklusive paus.

Boka gärna biljett med mat i pausen. Årets teatermeny är: Marinerat innanlår (svenskt kött) med sauce tartar, rostad sommarkål och färskpotatis.

Veganskt alternativ: Tempeh på svenskodlade bönor, sauce tartar, rostad sommarkål och färskpotatis

 

Köp biljett

Bildgalleri


Dela