Unga Västanå söker skådespelare

Unga Västanå söker barn och ungdomar till familjeföreställningen ”Mio, min Mio”, och bjuder in till en workshop lördagen den 21/1 kl 12-16.

Unga Västanås nästa stora produktion är en familjeföreställning som spelas i Berättarladan från den 19 augusti till den 2 september med totalt 9 föreställningar (både skolföreställningar och offentliga). Vi kommer att sätta upp Astrid Lindgrens ”Mio, min Mio”, och föreställningen regisseras av Jakob Hultcrantz Hansson.
 
Vi kommer att repetera från mitten av februari till maj 1-2 gånger i veckan. Under juni har vi ett uppehåll på några veckor och fortsätter repetera i slutet av juni tills premiären i augusti ca 3 dagar i veckan. Utöver detta kommer vi även ha 3 rephelger under våren.
 
Vi söker nu barn och unga (8-16 år) som kan vara med som skådespelare i ”Mio, min Mio”. Det kommer att finnas både stora och lite mindre roller. Vi kommer att hålla en workshop lördagen den 21/1 kl 12-16 i Västanå Teaters lokaler på Brårud, Sundgatan 13 i Sunne.
 
Är du intresserad av att vara med på workshopen sker anmälan till Unga Västanås projektledare Marjo Fjällsby, marjo@vastanateater.se eller 070-795 40 60.
 
Är du intresserad av att få möjligheten att vara med i ”Mio, min Mio” men kan inte vara med den 21/1, hör av dig till Marjo så kan vi ordna en annan träff.
 
Under workshopsdagen jobbar vi i grupp med lekar och olika teaterövningar i ledning av Jakob Hultcrantz Hansson. Du behöver inte förbereda dig på något sätt. Tanken är att Jakob ska lära känna alla medverkande för att sedan kunna välja ut de barn och unga som blir aktuella för föreställningen.

Aktuellt

image description image description image description image description

Unika vandringsberättelser i Sunne

2021-06-28

Under sommaren bjuder Sagolika Sunne i samarbete med Västanå Teater in till vandringsberättelser längs Gruvrundan. De guidade vandringarna arrangeras på tisdagar under perioden 6 juli-10 augusti 2021.

Läs mer!

image description image description image description image description

Magnus Stinnerboms musik sänds i P2 på midsommarafton

2021-06-24

På midsommarafton kl 19.03 sänder Sveriges Radio P2 en konsert från Berwaldhallen där Magnus Stinnerboms kompositioner framförs av Magnus och Sophia Stinnerbom och Sébastien Dubé tillsammans med Sveriges Radios symfoniorkester. Dirigent är Hans Ek.

Läs mer!

image description image description image description image description

Körkarlen – biljettförsäljningen har öppnat igen!

2021-06-21

Nu går det återigen att köpa biljetter till sommarens uppsättning Körkarlen via Tickster. Regi: Leif Stinnerbom. Skynda dig att skaffa din biljett!

Köp biljett!

image description image description image description image description

Ringen dubbelalbum släpps på midsommardagen!

2021-06-18

Nu är den äntligen här! Ringen dubbel-CD med musik från våra föreställningar Löwensköldska ringen, Charlotte Löwensköld och Anna Svärd släpps på midsommardagen men du kan redan nu FÖRHANDSBOKA den! Musiken är komponerad av Magnus Stinnerbom och omslagsmotivet är skapat av Lars Lerin.

Förhandsboka Ringen!