Unga Västanå söker skådespelare

Unga Västanå söker barn och ungdomar till familjeföreställningen ”Mio, min Mio”, och bjuder in till en workshop lördagen den 21/1 kl 12-16.

Unga Västanås nästa stora produktion är en familjeföreställning som spelas i Berättarladan från den 19 augusti till den 2 september med totalt 9 föreställningar (både skolföreställningar och offentliga). Vi kommer att sätta upp Astrid Lindgrens ”Mio, min Mio”, och föreställningen regisseras av Jakob Hultcrantz Hansson.
 
Vi kommer att repetera från mitten av februari till maj 1-2 gånger i veckan. Under juni har vi ett uppehåll på några veckor och fortsätter repetera i slutet av juni tills premiären i augusti ca 3 dagar i veckan. Utöver detta kommer vi även ha 3 rephelger under våren.
 
Vi söker nu barn och unga (8-16 år) som kan vara med som skådespelare i ”Mio, min Mio”. Det kommer att finnas både stora och lite mindre roller. Vi kommer att hålla en workshop lördagen den 21/1 kl 12-16 i Västanå Teaters lokaler på Brårud, Sundgatan 13 i Sunne.
 
Är du intresserad av att vara med på workshopen sker anmälan till Unga Västanås projektledare Marjo Fjällsby, marjo@vastanateater.se eller 070-795 40 60.
 
Är du intresserad av att få möjligheten att vara med i ”Mio, min Mio” men kan inte vara med den 21/1, hör av dig till Marjo så kan vi ordna en annan träff.
 
Under workshopsdagen jobbar vi i grupp med lekar och olika teaterövningar i ledning av Jakob Hultcrantz Hansson. Du behöver inte förbereda dig på något sätt. Tanken är att Jakob ska lära känna alla medverkande för att sedan kunna välja ut de barn och unga som blir aktuella för föreställningen.

Aktuellt

image description image description image description image description

Prestigefyllt berättarpris till Västanå Teater

2022-06-17

På torsdagen den 16 juni delades Mickelpriset ut till Västanå Teater på Sagobygdens Musik & Berättarfestival i småländska Ljungby. Många prominenta pristagare har fått priset före oss, till exempel Astrid Lindgren, Bengt af Klintberg, Jan-Öjvind Swahn och Mikael Niemi med flera. ”Juryn tryckte extra mycket på värdet av vår mångåriga verksamhet för barn och unga, […]

Läs mer

image description image description image description image description

Nytt stort musikpris till Stinnerbom, Stinnerbom och Stinnerbom

2022-06-10

Det är med stor glädje och stolthet vi meddelar att Bo Bringborns minnespris för individuell skaparkraft 2022 tilldelats Leif Stinnerbom, Magnus Stinnerbom och Sophia Stinnerbom. Motivering Stinnerbom, Stinnerbom och Stinnerbom tilldelas Bo Bringborns Minnespris för individuell skaparkraft om 125 000 kronor för år 2022 för sitt gemensamma och oförtrutna arbete kring folkmusikens utövande satt i relation […]

Läs mer

image description image description image description image description

Teaterkurs på sommarlovet

2022-06-08

Under en vecka på sommarlovet får du som är 10-18 år möjlighet att spela teater med fokus på rörelse och dans i berättelsen. Kursen leds av vår teaterpedagog Linnea Benneberg och gästas av skådespelare och dansare från vår ensemble. Plats: Berättarladan, Rottneros Datum och tid: 8-12 augusti kl. 10-15, torsdag 11 augusti 17:30-21:40 Anmälan: KURSEN […]

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Teaterkurser för barn och unga hösten 2022

2022-05-25

Det finns platser i vår kursverksamhet för barn och ungdomar i åldrarna 8-18 år som vill spela teater i höst! Plats: Berättarladan, Rottneros Kursstart: vecka 34 (träffar en gång i veckan hela terminen) Kostnad: 500 kr per termin Först till kvarn gäller, så anmäl dig nu!   Mer info och anmälan hittar du här   […]

Läs mer och anmäl dig