Regionalt stöd för skolresor till Västanå Teater

Region Värmland har avsatt 1,4 miljoner kronor för grundskolor i Värmland under hösten 2021 öronmärkta för resekostnader till museer och teatrar utanför kommungränsen. Det har gjorts för att underlätta för skolelever att ta del av det värmländska kulturutbudet.

Västanå Teater har tilldelats 150 000 kronor inom ramen för denna satsning. Vi ersätter besökande grundskolor för deras reskostnader så långt pengarna räcker – enligt principen ”först till kvarn”.

– Vi är mycket glada för att regionen stöder möjligheterna för barn och unga att besöka oss. Vår specialskrivna skolföreställning Mästar’n över alla mästare är ett utmärkt tillfälle att ta del av den värmländska berättartraditionen med ursprung i Fryksdalen, säger Leif Stinnerbom, konstnärlig ledare för Västanå Teater.

Så fungerar det

  • I samband med bokning av skolföreställning för grundskoleelever, ange kostnaden för buss eller annan transport.
  • Vi bekräftar omgående om möjligheten till kostnadstäckning finns.
  • Faktura från bussbolaget tillsänds Västanå Teater (Västanå Teater, Berättarladan 1, 686 94 Rottneros).

Aktuellt

image description image description image description image description

Unga Västanå erbjuder folkmusikkurs

2021-09-15

Unga Västanå erbjuder från hösten 2021 en folkmusikkurs för unga som spelar fiol eller annat melodiinstrument. Kursen är öppen för dig mellan 10 och 15 år. I kursen får du lära dig både traditionella låtar från Värmland och låtar från Magnus Stinnerboms låtskatt. Denna nya verksamhet hoppas vi utvecklar intresset för folkmusik!

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Spelutveckling och berättartradition i unik masterclass

2021-09-08

Under 8-10 september samlas ett 20-tal spelutvecklare från hela Sverige i Berättarladan i Sunne, Värmland för Sveriges första masterclass i game design. Initiativet är ett samarbete mellan Västanå Teater och  The Great Journey, ett initiativ för att bygga dataspelsbransch i Värmland. Tanken med samarbetet är att skapa en möjlighet för ett innovativt utbyte där spelutvecklare […]

Läs mer!

image description image description image description image description

Regionalt stöd för skolresor till Västanå Teater

2021-08-27

Region Värmland har avsatt 1,4 miljoner kronor för grundskolor i Värmland under hösten 2021 öronmärkta för resekostnader till museer och teatrar utanför kommungränsen. Det har gjorts för att underlätta för skolelever att ta del av det värmländska kulturutbudet. Västanå Teater har tilldelats 150 000 kronor inom ramen för denna satsning. Vi ersätter besökande grundskolor för deras […]

Läs mer!

image description image description image description image description

Unika vandringsberättelser i Sunne

2021-06-28

Under sommaren bjuder Sagolika Sunne i samarbete med Västanå Teater in till vandringsberättelser längs Gruvrundan. De guidade vandringarna arrangeras på tisdagar under perioden 6 juli-10 augusti 2021.

Läs mer!