Unga västanå

Vargskogen

Unga Västanå berättar en nyskriven pjäs av Västanå Teaters koreograf Jimmy Meurling. En flicka vaknar upp djupt in i en vargskog. Endast iklädd ett nattlinne och mammas morgonrock försöker hon gömma sig från omvärlden. Men hon är inte ensam…

Paradisfågeln

Unga Västanå berättar de första kapitlen av Selma Lagerlöfs självbiografiska roman Mårbacka. Tio teaterelever medverkar på scen tillsammans med tre professionella musiker som framför Magnus Stinnerboms nyskrivna musik. Leif Stinnerbom står för både manus och regi, och kostymerna har skapats av Inger Hallström Stinnerbom.

Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler

Östan om Sol och Västan om Måne

Östan om Sol och Västan om Måne är en redovisningsföreställning för ett samarbetsprojekt mellan Unga Västanå och Kulturskolor från Folloregionen i Norge. Föreställningen spelades vid Norges Musikhögskola i Oslo den 3 dec 2017 samt i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne den 18 feb 2018.

Mio min Mio

Unga Västanå berättar en gripande och spännande berättelse i den härliga spelstil som kommit att bli Västanå Teaters signum. Med ett ärligt, förhöjt skådespeleri i rörelse och dans. Med fantasieggande kostymer och nykomponerad musik.

En scen ur Unga Västanås föreställning TrasJanspojken hösten 2016. Oliver Thorén spelar Harrkärs-Per som funderar här hur han ska bli av med TrasJanspojken. I bakgunden ser vi Stella Norman, Sara Eriksson och Nellie Norman som TrasJanspojkar. Fotograf Olle Hallström.

TrasJanspojken

TrasJanspojken är en klassisk folksaga med sagans alla spännande ingredienser. Det handlar om den unge fattige pojken som utför halsbrytande handlingar och uppdrag för att nå sitt mål att få gifta sig med sin käresta. Tillsammans med en prinsessa behöver TrasJanspojken övervinna jätten vid världens ände för att kunna få ta del av hans stora skatt.