Loftet

Västanå Jul 2021

För andra gången har vi glädjen att bjuda in till Västanå Jul – en konsertföreställning där musik varvas med julberättelser. Det specialkomponerade bandet bestående av Magnus Stinnerbom, Sophia Stinnerbom, Roger Tallroth, Sébastien Dubé, Niklas Bertilsson och Anna Karlsson spelar både traditionell julmusik och Magnus Stinnerboms suggestiva och stämningsfulla teatermusik. Julberättelser, julsånger, dans och akrobatik framförs […]

Mästar’n över alla mästare

Under hösten 2022 sätter vi upp Mästar’n över alla mästare i regi av Leif Stinnerbom. I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

Västanå Jul 2020

Vi sprider julstämning för andra året i rad i form av konsertföreställningen Västanå Jul som premiärvisades på Facebook och Youtube på första advent. Musiken tillsammans med berättelser ur Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga skapar en stämningsfull helhet som får oss att börja längta till jul.

Hanna Kulle och Jakob Hultcrantz Hansson. Foto: Thor Hauknes

O, sena tiders barn

Den 8 augusti är det premiär för föreställningen ”O, sena tiders barn” på Loftet i Berättarladan (föreställningen har spelats en gång tidigare på Rackstadmuseet). Det är ett scenprogram med text och musik från Västanå Teaters Selma Lagerlöf-uppsättningar.

I väntan på Körkarlen

En konsertföreställning som vi streamade på midsommardagen och som du fortfarande kan se bl a via vår Facebooksida och hemsida. ”I väntan på Körkarlen” bygger på en handfull låtar ur teaterns kommande uppsättning Körkarlen, i regi av Leif Stinnerbom. Låtarna som varvas med berättande är skrivna av Magnus Stinnerbom.

Vargskogen

Unga Västanå berättar en nyskriven pjäs av Västanå Teaters koreograf Jimmy Meurling. En flicka vaknar upp djupt in i en vargskog. Endast iklädd ett nattlinne och mammas morgonrock försöker hon gömma sig från omvärlden. Men hon är inte ensam…

Västanå Jul 2019

Västanå Jul är en konsertföreställning med musik, sång, dans, berättande och upptåg. Föreställningen spelas 28 nov – 21 dec 2019 i den nya vinterbonade salongen Loftet i Berättarladan. Föreställningen består av två akter och under pausen serveras en julgourmettalrik från Kulinarika Mat- och Vingård.

Bortbytingen

Med Bortbytingen fortsätter Västanå Teater att utforska Selma Lagerlöfs mytiska värld. Under april 2021 kommer vi att spela skolföreställningar av Bortbytingen på Loftet i Berättarladan. Föreställningen regisseras av Leif Stinnerbom.