Mästar’n över alla mästare

Under hösten 2021 spelar vi både skolföreställningar och offentliga föreställningar av vår nya uppsättning Mästar’n över alla mästare. Under vecka 40 släpper vi biljetter till de offentliga föreställningarna 3-6 november.

Om föreställningen

Västanå Teaters föreställningar tar alla sin utgångspunkt i berättartraditionen där vi befinner oss, oavsett om vi spelar Gösta Berlings Saga eller en folklig skröna från Värmland. I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

Här möter du Vår Herre och Sankte Per, Smeden, Djävulen och Fanten, gubbar och kärringar och fåglar och fä i en annan verklighet än vardagens, en sagovärld som kanske har mer att säga oss om mänskligt liv än vi tycks förstå i vår moderna urbana tid.

En stor del av den lokala kulturen ligger i språket, den värmländska dialekten, och vi har valt ut några sagor och skrönor som från början berättades muntligt på det värmländska tungomålet. Det är i kärleken till språket som många av de värmländska berättelserna tar sin utgångspunkt, i slagfärdigheten och förmågan att ”vänne å vri” på ordet för att väcka åhörarna till både skratt och djupaste insikt om vad det innebär att vara människa.

Leif Stinnerbom
Konstnärlig ledare

 

Medverkande

Manus och regi | Leif Stinnerbom
Kompositör & musikansvarig | Magnus Stinnerbom
Skådespelare | Hanna Kulle, Jakob Hultcrantz Hansson, Daniel Lindman Agorander
Musiker | Anna Karlsson, Niklas Bertilsson
Kostymdesign | Inger Hallström Stinnerbom
Grafisk form | Per Hardestam
Producent | Emma Hultcrantz

Bokning och transport

Skolföreställningar spelas v 42, 43 och 45 under  2021. Biljetter till offentliga föreställningar 3-6 november går ännu inte att boka. Biljetter släpps under vecka 40.

Ersättning för grundskolors resekostnader kan betalas. Läs mer här

Målgrupp: Från åk 3 (fungerar fint även för högstadie- och gymnasieelever och för vuxna)

Antal platser per föreställning: 100

Antalet platser kan komma att ändras beroende på de rådande restriktionerna gällande coronapandemin.

Föreställningslängd: ca 50 min

Spelas på Loftet i Berättarladan – en vinterbonad spellokal.

Besöksadress:
Berättarladan 1
686 94 Rottneros

Information och bokning av skolföreställningar:
Anna-Karin Sandell annakarin@vastanateater.se


Dela