Mästar’n över alla mästare

Under hösten 2021 kommer vi att spela både skolföreställningar och offentliga föreställningar av vår nya uppsättning Mästar’n över alla mästare. I dagsläget går det att boka skolföreställningar. 

Om föreställningen

Västanå Teaters föreställningar tar alla sin utgångspunkt i berättartraditionen där vi befinner oss, oavsett om vi spelar Gösta Berlings Saga eller en folklig skröna från Värmland. I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

Här möter du Vår Herre och Sankte Per, Smeden, Djävulen och Fanten, gubbar och kärringar och fåglar och fä i en annan verklighet än vardagens, en sagovärld som kanske har mer att säga oss om mänskligt liv än vi tycks förstå i vår moderna urbana tid.

En stor del av den lokala kulturen ligger i språket, den värmländska dialekten, och vi har valt ut några sagor och skrönor som från början berättades muntligt på det värmländska tungomålet. Det är i kärleken till språket som många av de värmländska berättelserna tar sin utgångspunkt, i slagfärdigheten och förmågan att ”vänne å vri” på ordet för att väcka åhörarna till både skratt och djupaste insikt om vad det innebär att vara människa.

Leif Stinnerbom
Konstnärlig ledare

 

Medverkande

Manus och regi | Leif Stinnerbom
Kompositör & musikansvarig | Magnus Stinnerbom
Skådespelare | Hanna Kulle, Jakob Hultcrantz Hansson, Daniel Lindman Agorander
Musiker | Anna Karlsson, Niklas Bertilsson
Kostymdesign | Inger Hallström Stinnerbom
Grafisk form | Per Hardestam
Producent | Emma Hultcrantz

Bokningsinformation

Skolföreställningar spelas v 42-43 i oktober 2021. Biljetter till offentliga föreställningar går inte att boka än. Mer information kommer senare.

Målgrupp: Från åk 3 (fungerar fint även för högstadie- och gymnasieelever och för vuxna)

Antal platser per föreställning: 100

Antalet platser kan komma att ändras beroende på de rådande restriktionerna gällande Coronapandemin.

Föreställningslängd: ca 50 min

Spelas på Loftet i Berättarladan – en vinterbonad spellokal.

Besöksadress:
Berättarladan 1
686 94 Rottneros

Information och bokning av skolföreställningar:
Marjo Fjällsby, marjo@vastanateater.se


Dela