Mästar’n över alla mästare

Under hösten 2022 spelar vi skolföreställningar av vår uppsättning Mästar’n över alla mästare. Den 7 oktober kl. 18:00 spelar vi även en offentlig föreställning, öppen för allmänheten. Biljetter till den bokas via Tickster.

Om föreställningen

Västanå Teaters föreställningar tar alla sin utgångspunkt i berättartraditionen där vi befinner oss, oavsett om vi spelar Gösta Berlings Saga eller en folklig skröna från Värmland. I Mästar’n över alla mästare blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd, där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ.

Här möter du Vår Herre och Sankte Per, Smeden, Djävulen och Fanten, gubbar och kärringar och fåglar och fä i en annan verklighet än vardagens, en sagovärld som kanske har mer att säga oss om mänskligt liv än vi tycks förstå i vår moderna urbana tid.

En stor del av den lokala kulturen ligger i språket, den värmländska dialekten, och vi har valt ut några sagor och skrönor som från början berättades muntligt på det värmländska tungomålet. Det är i kärleken till språket som många av de värmländska berättelserna tar sin utgångspunkt, i slagfärdigheten och förmågan att ”vänne å vri” på ordet för att väcka åhörarna till både skratt och djupaste insikt om vad det innebär att vara människa.

Leif Stinnerbom
Konstnärlig ledare

 

Medverkande

Manus och regi | Leif Stinnerbom
Kompositör & musikansvarig | Magnus Stinnerbom
Skådespelare | Hanna Kulle, Josef Säterhagen, Daniel Lindman Agorander
Musiker | Anna Karlsson, Niklas Bertilsson
Kostymdesign | Inger Hallström Stinnerbom
Grafisk form | Per Hardestam
Producent | Emma Hultcrantz

 

 

Bokning

Offentlig föreställning den 7 oktober kl 18. Biljett bokas via Tickster.

 

Skolföreställningar spelas under veckorna 41-43 2022.

Målgrupp: Från åk 3 (fungerar fint även för högstadie- och gymnasieelever och för vuxna)

Antal platser per föreställning: 100

Föreställningslängd: ca 50 min

Spelas på Loftet i Berättarladan – en vinterbonad spellokal.

Besöksadress:
Berättarladan 1
686 94 Rottneros

Information och bokning av skolföreställningar:
Anna-Karin Sandell annakarin@vastanateater.se

Lärarhandledning Mästarn över alla mästare

Bildgalleri

Hanna Kulle i Mästarn över alla mästare Josef Säterhagen och Daniel Lindman Agorander i Mästarn över alla mästare. Josef Säterhagen, Hanna Kulle och Daniel Lindman Agorander i Mästarn över alla mästare. Daniel Lindman Agorander i Mästarn över alla mästare Josef Säterhagen, Hanna Kulle och Daniel Lindman Agorander Anna Karlsson i Mästarn över alla mästare Hanna Kulle i Mästarn över alla mästare. Niklas Bertilsson i Mästarn över alla mästare Josef Säterhagen


Dela