Bra att veta

Här har vi samlat praktisk information som kan vara bra att känna till inför ditt besök till Berättarladan.

Berättarladan

Berättarladan är belägen vid Rottneros Park c:a 5 km söder om Sunne. Parken och Berättarladan nås via Europaväg 45. Föreställningsdagar är det skyltat från 45:an.

Berättarladan är tillgänglighetsanpassad.

Läs mer om tillgänglighet
Läs mer om Berättarladan

Kläder efter väder

Stora scenen i Berättarladan
Våra sommarföreställningar spelas på den Stora scenen. Berättarladans temperatur följer vädret. Är det väldigt varmt ute är det också väldigt varmt inne i ladan. Ta gärna med dig en flaska vatten. Är det kallt och regnigt blir det i ladan å andra sidan överraskande kyligt. Därför rekommenderar vi att man tar med sig en extra tröja de dagar som vädret inte är så bra.

Loftet i Berättarladan
På vår nya vinterbonade scen Loftet spelas från och med hösten 2019 skolföreställningar och varje vinter görs även en vinterproduktion som spelas nov-dec. Lokalerna är vinterbonade så här blir det inte kallt.

Restaurang och café

(Obs! gäller enbart sommarföreställningar)

Det finns möjlighet att förbeställa mat till föreställningens paus. Maten serveras i Berättarladans restaurang. Vi erbjuder en kombi-biljett där både mat och teater ingår. Maten bokar du i samband med ditt biljettinköp här. Du kan även boka din biljett via Tickster eller ringa Ticksters kundtjänst 0771 – 477 070. Maten serveras i den 50 minuter långa pausen.

I Berättarladan finns även ett café som öppnar en timme innan föreställningen och håller öppet under pausen. Här kan man köpa bakverk och smörgåsar samt kaffe/te och öl/ vin.

Kostymutställning

I kostymutställningen som har öppet på föreställningsdagarna visas ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer från teaterns Selma Lagerlöf-uppsättningar.

Läs mer om kostymer

Handikappingång

Stora scenen
Raderna 1-8 kan nås via handikappingång. Ingången ligger till vänster om huvudingången. Personal släpper in samtidigt som övrigt publikinsläpp.

Loftet
I södra delen av Berättarladan finns en hiss. På rad 1 har vi handikapplatser som nås via ingången både på vänster- och högersidan av salongen.

Hörselslinga

Stora scenen
Hörselslinga finns installerad för hela lokalen. Vi har dock märkt att den fungerar bäst från rad 4 och uppåt i salongen.

Loftet
Hörselslinga finns installerad för hela lokalen.

Rottneros Park

Berättarladan ligger alldeles intill Rottneros Park. Herrgården i parken är förebilden till Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var också så hela idén med parken började: man ville utforma ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby.

Resultatet blev en unik skulpturpark med formella parkrum, sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. En plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas.

Övrigt i Sunne

För turistinformation hänvisar vi till hemsidan Sagolika Sunne: www.sagolikasunne.se

Turistinformationen Sunne InfoPoint har öppet året om. Öppettider är måndag-onsdag samt fredag klockan 10:00 – 18:00, torsdag 10:00 – 19:00 och lördag 10:00 – 14:00. Sunne InfoPoint ligger i biblioteket på Storgatan 39 och har telefonnummer 0565 – 164 00 samt e-post turist@sunne.se

Vad gäller allmän information om Sunne kommun så hänvisar vi till Sunne kommuns hemsida www.sunne.se