Bra att veta

Här har vi samlat praktisk information som kan vara bra att känna till inför ditt besök till Berättarladan.

Berättarladan

Berättarladan är belägen invid Rottneros Park fem kilometer söder om Sunne. Parken och Berättarladan nås via Europaväg 45. Föreställningsdagar är det skyltat från E45.

Berättarladan är tillgänglighetsanpassad.

Läs mer om tillgänglighet
Läs mer om Berättarladan

Kläder efter väder

Stora scenen i Berättarladan
Våra sommarföreställningar spelas på den Stora scenen. Berättarladans temperatur följer vädret. Är det väldigt varmt ute är det också väldigt varmt inne i ladan. Ta gärna med dig en flaska vatten. Är det kallt och regnigt blir det i ladan å andra sidan överraskande kyligt. Därför rekommenderar vi att du tar med dig en extra tröja de dagar som vädret inte är så bra.

Loftet i Berättarladan
På vår nya vinterbonade scen Loftet spelas från och med hösten 2019 skolföreställningar och varje vinter görs även vinterproduktionen Västanå Jul som spelas nov-dec. Lokalerna är vinterbonade så här blir det inte kallt.

Servering och café

I serveringen på bottenplan intas förbokad middag i pausen. Bokning av middag sker via Tickster.

Årets teatermeny:
Marinerat innanlår med sauce tartar, rostad sommarkål och färskpotatis
Veganskt alternativ: Tempeh på svenskodlade bönor,sauce tartar, rostad sommarkål och färskpotatis

Vill du lägga till middag till din bokning, skicka e-post till support@tickster.com eller ring +46 (0) 771-47 70 70.

I Berättarcaféet som öppnar en timme innan föreställning finns kaffe, te, alkoholfri dryck, glass, smörgåsar och kaffebröd. I pausen serveras även öl och vin. Förboka gärna fika till pausen för att slippa kö – det  görs i caféet innan föreställningen.

Kostymutställning

I kostymutställningen som har öppet på föreställningsdagarna visas ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer från teaterns Selma Lagerlöf-uppsättningar.

Läs mer om kostymer

Handikappingång

Stora scenen
Raderna 1-8 kan nås via handikappingång. Ingången ligger till vänster om huvudingången. Personal släpper in samtidigt som övrigt publikinsläpp.

Loftet
I södra delen av Berättarladan finns en hiss. På rad 1 har vi handikapplatser som nås via ingången både på vänster- och högersidan av salongen.

Hörselslinga

Stora scenen
Hörselslinga finns installerad för hela lokalen. Vi har dock märkt att den fungerar bäst från rad 4 och uppåt i salongen.

Loftet
Hörselslinga finns installerad för hela lokalen.

Rottneros Park

Berättarladan ligger alldeles intill Rottneros Park. Herrgården i parken är förebilden till Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var också så hela idén med parken började: grundaren ville utforma ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby.

Resultatet blev en unik skulpturpark med formella parkrum, sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. En plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas.

Övrigt i Sunne

För turistinformation hänvisar vi till hemsidan Sagolika Sunne: www.sagolikasunne.se

Turistinformationen Sunne InfoPoint har öppet året om. Öppettider är måndag-onsdag samt fredag klockan 10:00 – 18:00, torsdag 10:00 – 19:00 och lördag 10:00 – 14:00. Sunne InfoPoint ligger i biblioteket på Storgatan 39 och har telefonnummer 0565 – 164 00 samt e-post turist@sunne.se

Vad gäller allmän information om Sunne kommun kan du läsa mer på www.sunne.se