Unga Västanå spelar Mästarn över alla mästare 5 och 6 augusti

OBS INSTÄLLT PGA SJUKDOM!

Under Kulturveckan spelar våra unga teatertalanger i Unga Västanå föreställningen Mästarn över alla mästare på Loftet, Berättarladan.

Fredag 5 augusti kl. 14:00

Lördag 6 augusti kl. 12:00

Entré: 150 kr vuxen och 100 för barn under 13 år (ingen förbokning)

Föreställningens längd: 45 minuter

I föreställningen blandas historier från Fryksdalen med dionysiskt eggande musik till en sinnenas färd där fantasi och verklighet vävs samman till en totalupplevelse som känns i kropp och själ. Här möter du Vår Herre och Sankte Per, Smeden, Djävulen och Fanten, gubbar och käringar och fåglar och fä i en annan verklighet än vardagens, en sagovärld som kanske har mer att säga oss om mänskligt liv än vi tycks förstå i vår moderna urbana tid.

Genom tradering (kunskapsöverföring) från teaterns skådespelare Hanna Kulle och Daniel Lindman Agorander har ungdomarna i Unga Västanå vidareutvecklat föreställningen till sin egen.

Mästarn över alla mästare spelar vi under 2022 som skolföreställning med våra vuxna skådespelare och musiker.

Manus och regi: Leif Stinnerbom
Tradering och instudering: Hanna Kulle och Daniel Lindman Agorander
Kompositör & musikansvarig: Magnus Stinnerbom
Kostymdesigner: Inger Hallström Stinnerbom
Teaterpedagog: Linnea Benneberg
Skådespelare: Saga Enander Ahlstrand, Molly Hagelin, William Johansson, Sedra Nbo, Moa Nilsson-Jahr, Sofia Sandell, Albin Stodne, Arwin Strandberg
Musiker: Niklas Bertilsson, Anna Karlsson

Aktuellt

image description image description image description image description

Prova på Västanå!

2022-11-02

Öppet hus 12 november kl. 10:00-17:00 Har du alltid drömt om att stå på scen eller att kunna virvla runt i en polskedans? Kanske är du nyfiken på arbetet bakom scenen? Nu öppnar vi portarna till en heldag i Berättarladan med massor av spännande prova på-aktiviteter! Det kostar inget, men antalet platser i workshops är […]

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Unga Västanå – lovkurser i halling och folkmusik

2022-10-05

Dansa halling och spela folkmusik på Västanå! Läslovslediga barn och unga är varmt välkomna på våra två kurser som hålls under vecka 44. Kursledare är båda välkända Västanåprofiler, Håkon Odden – en av Norges främsta hallingdansare och Anna Karlsson – folkmusiker i många av våra föreställningar.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Folkmusikkurs för barn mellan 10 och 15 år

2022-09-15

Unga Västanå erbjuder hösten 2022 en folkmusikkurs för ungdomar som spelar fiol eller annat melodiinstrument. Kursen är öppen för ungdomar mellan 10 och 15 år. I kursen får du lära dig både traditionella låtar från Värmland och låtar från Magnus Stinnerboms låtskatt.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Stipendium till Unga Västanå-talanger

2022-09-11

I samband med sista föreställningen av En saga om en saga på Västanå Teater den 10 september 2022 delade teatern ut ett stipendium. Två unga  skådespelare – Edith Nilsson och Albin Stodne – från Unga Västanå fick vardera 12 500 kronor. Båda har medverkat i flera sommarföreställningar och nu senast i En saga om en […]

Läs mer