Regionalt stöd för skolresor till Västanå Teater

Region Värmland har avsatt 1,4 miljoner kronor för grundskolor i Värmland under hösten 2021 öronmärkta för resekostnader till museer och teatrar utanför kommungränsen. Det har gjorts för att underlätta för skolelever att ta del av det värmländska kulturutbudet.

Västanå Teater har tilldelats 150 000 kronor inom ramen för denna satsning. Vi ersätter besökande grundskolor för deras reskostnader så långt pengarna räcker – enligt principen ”först till kvarn”.

– Vi är mycket glada för att regionen stöder möjligheterna för barn och unga att besöka oss. Vår specialskrivna skolföreställning Mästar’n över alla mästare är ett utmärkt tillfälle att ta del av den värmländska berättartraditionen med ursprung i Fryksdalen, säger Leif Stinnerbom, konstnärlig ledare för Västanå Teater.

Så fungerar det

  • I samband med bokning av skolföreställning för grundskoleelever, ange kostnaden för buss eller annan transport.
  • Vi bekräftar omgående om möjligheten till kostnadstäckning finns.
  • Faktura från bussbolaget skickas till Västanå Teater.

Aktuellt

image description image description image description image description

Prova på Västanå!

2022-11-02

Öppet hus 12 november kl. 10:00-17:00 Har du alltid drömt om att stå på scen eller att kunna virvla runt i en polskedans? Kanske är du nyfiken på arbetet bakom scenen? Nu öppnar vi portarna till en heldag i Berättarladan med massor av spännande prova på-aktiviteter! Det kostar inget, men antalet platser i workshops är […]

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Unga Västanå – lovkurser i halling och folkmusik

2022-10-05

Dansa halling och spela folkmusik på Västanå! Läslovslediga barn och unga är varmt välkomna på våra två kurser som hålls under vecka 44. Kursledare är båda välkända Västanåprofiler, Håkon Odden – en av Norges främsta hallingdansare och Anna Karlsson – folkmusiker i många av våra föreställningar.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Folkmusikkurs för barn mellan 10 och 15 år

2022-09-15

Unga Västanå erbjuder hösten 2022 en folkmusikkurs för ungdomar som spelar fiol eller annat melodiinstrument. Kursen är öppen för ungdomar mellan 10 och 15 år. I kursen får du lära dig både traditionella låtar från Värmland och låtar från Magnus Stinnerboms låtskatt.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Stipendium till Unga Västanå-talanger

2022-09-11

I samband med sista föreställningen av En saga om en saga på Västanå Teater den 10 september 2022 delade teatern ut ett stipendium. Två unga  skådespelare – Edith Nilsson och Albin Stodne – från Unga Västanå fick vardera 12 500 kronor. Båda har medverkat i flera sommarföreställningar och nu senast i En saga om en […]

Läs mer