Gösta Berlings Saga

Marika Lindström spelar Selma Lagerlöf i En saga om en saga

Vi har äntligen glädjen att presentera ensemblen för sommarens föreställning En saga om en saga! I föreställningen får publiken möta Selma Lagerlöf själv på scenen.

En saga om en saga är en sprakande kavalkadföreställning specialskriven av Leif Stinnerbom. I föreställningen vävs flera av Selma Lagerlöfs berättelser ihop med författarinnans kärlek till teatern, musiken och dansen.

Västanå Teater fyller 50 år i år och med En saga om en saga knyter vi ihop tidigare års succéer samt gör ett avstamp för framtiden. Namnet En saga om en saga är hämtat från en novell med samma namn, men föreställningen bygger på scener från flera tidigare Selma Lagerlöf-verk som Västanå Teater spelat. Ett axplock: Kejsarn av Portugalien, Gösta Berlings Saga och Nils Holgersson.

”Vi har lånat titeln för att den lika gärna kan syfta på Västanå Teaters femtioåriga saga, som är lika osannolik som berättelsen om fantasins jättebin som Selma låter flyga in i bikupor av helt vanlig storlek”, säger Leif Stinnerbom, teaterchef Västanå Teater.

En saga om en saga har premiär den 25 juni.

Skådespelare/dansare

Marika Lindström
Daniel Lindman Agorander
Hanna Kulle
Josef Säterhagen
Margit Myhr
Björn Söderbäck
Brigitte Halldis Hegge Blomlie
Håkon Håvelsrud Odden
Britt-Inger Ekelund
Ulf-Arne Johannessen/Jon Bugge Mariussen
Karu Wallin

Musiker

Niklas Bertilsson
Thomas Eriksson
Anna Karlsson
Klas-Anders Haglund
Anna Rubinsztein

Aktuellt

image description image description image description image description

Prova på Västanå!

2022-11-02

Öppet hus 12 november kl. 10:00-17:00 Har du alltid drömt om att stå på scen eller att kunna virvla runt i en polskedans? Kanske är du nyfiken på arbetet bakom scenen? Nu öppnar vi portarna till en heldag i Berättarladan med massor av spännande prova på-aktiviteter! Det kostar inget, men antalet platser i workshops är […]

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Unga Västanå – lovkurser i halling och folkmusik

2022-10-05

Dansa halling och spela folkmusik på Västanå! Läslovslediga barn och unga är varmt välkomna på våra två kurser som hålls under vecka 44. Kursledare är båda välkända Västanåprofiler, Håkon Odden – en av Norges främsta hallingdansare och Anna Karlsson – folkmusiker i många av våra föreställningar.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Folkmusikkurs för barn mellan 10 och 15 år

2022-09-15

Unga Västanå erbjuder hösten 2022 en folkmusikkurs för ungdomar som spelar fiol eller annat melodiinstrument. Kursen är öppen för ungdomar mellan 10 och 15 år. I kursen får du lära dig både traditionella låtar från Värmland och låtar från Magnus Stinnerboms låtskatt.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Stipendium till Unga Västanå-talanger

2022-09-11

I samband med sista föreställningen av En saga om en saga på Västanå Teater den 10 september 2022 delade teatern ut ett stipendium. Två unga  skådespelare – Edith Nilsson och Albin Stodne – från Unga Västanå fick vardera 12 500 kronor. Båda har medverkat i flera sommarföreställningar och nu senast i En saga om en […]

Läs mer