Hans "Surte" Norin, teknisk chef Västanå Teater

Hans ”Surte” Norin teknisk chef på Västanå Teater

Vi har den stora glädjen att meddela att Hans ”Surte” Norin nu anställs som teknisk chef på Västanå Teater. Surte har under många år anlitats av teatern som ljuddesigner, men nu övergår han till att ta helhetsansvar året runt för alla teknikfrågor inom teatern. Surte kommer närmast från en tjänst som teknisk chef på Uppsala konsert & kongress.

”Surte är en stor ljudkonstnär av internationella mått så vi är väldigt glada att han har valt att arbeta med oss”, säger Leif Stinnerbom, teaterchef på Västanå Teater.

Magnus Stinnerbom, kompositör och musikansvarig på Västanå teater kommentar:

”Jag har haft nöjet att jobba tillsammans med Surte i drygt 20 år. Förutom att han är så makalöst kunig rent tekniskt så är Surte också så musikalisk, det är den kombinationen som gör honom till den fantastiska ljudkonstnär han är. Att Surte nu blir teknisk chef på Västanå är en dröm som går i uppfyllelse”

”Detta ska bli väldigt kul, Västanå Teater är en fantastisk verksamhet som jag nu får förmånen att jobba närmare med. Dessutom kommer jag att ha en del tid över för andra uppdrag på ljudsidan”, säger Surte.

 

Aktuellt

image description image description image description image description

Prova på Västanå!

2022-11-02

Öppet hus 12 november kl. 10:00-17:00 Har du alltid drömt om att stå på scen eller att kunna virvla runt i en polskedans? Kanske är du nyfiken på arbetet bakom scenen? Nu öppnar vi portarna till en heldag i Berättarladan med massor av spännande prova på-aktiviteter! Det kostar inget, men antalet platser i workshops är […]

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Unga Västanå – lovkurser i halling och folkmusik

2022-10-05

Dansa halling och spela folkmusik på Västanå! Läslovslediga barn och unga är varmt välkomna på våra två kurser som hålls under vecka 44. Kursledare är båda välkända Västanåprofiler, Håkon Odden – en av Norges främsta hallingdansare och Anna Karlsson – folkmusiker i många av våra föreställningar.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Folkmusikkurs för barn mellan 10 och 15 år

2022-09-15

Unga Västanå erbjuder hösten 2022 en folkmusikkurs för ungdomar som spelar fiol eller annat melodiinstrument. Kursen är öppen för ungdomar mellan 10 och 15 år. I kursen får du lära dig både traditionella låtar från Värmland och låtar från Magnus Stinnerboms låtskatt.

Läs mer och anmäl dig

image description image description image description image description

Stipendium till Unga Västanå-talanger

2022-09-11

I samband med sista föreställningen av En saga om en saga på Västanå Teater den 10 september 2022 delade teatern ut ett stipendium. Två unga  skådespelare – Edith Nilsson och Albin Stodne – från Unga Västanå fick vardera 12 500 kronor. Båda har medverkat i flera sommarföreställningar och nu senast i En saga om en […]

Läs mer