Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler

Östan om Sol och Västan om Måne

Östan om Sol och Västan om Måne-föreställningen spelades vid Norges Musikhögskola i Oslo den 3 dec 2017 som en projektredovisning för ett samarbete mellan Unga Västanå och Kulturskolor från Folloregionen i Norge. För att kunna visa upp föreställningen även på hemmaplan spelades den två gånger i Sunne den 18 feb 2018.

12 av Unga Västanås teaterelever har tillsammans med 8 musikelever från Värmland och 17 musikelever från Norge arbetat med den norska folksagan Östan om Sol och Västan om Måne under 2017. Under projektets gång har eleverna även haft repetitionshelger både i Sunne och i Ås i Norge.

Medverkande teaterelever från Unga Västanå

Elias Bornstedt
Lea Bredberg
Deja Levin
Samuel Persson
Sofia Sandell
Lindis Schlicht
Albin Stodne
Isa Stöllman
Elin Sundqvist
Maja-Lisa Tedeholm
Oliver Thorén
Matilda Västlund

Medverkande musikelever från Värmlands Spelmansförbund

Ella Jonsson
Julia Levin
Lovisa Lundmark
Miriam Smith
Ottilia Smith
Vanja Smith
Disa Sundström
Ellen Åström

Regi/manus/koreografi | Katarina Jäder
Regikonsulent | Leif Stinnerbom
Instruktör för de värmländska musikeleverna | Anna Karlsson
Kostym | Inger Hallström Stinnerbom
Musik | Traditionell folkmusik från Värmland och Akershus
Projektledare/producent | Marjo Fjällsby

 

 

Bildgalleri

Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler Ur Unga Västanås redovisningsföreställning Östan om Sol och Västan om Måne den 3 dec 2017. Foto: Knut Utler


Dela